Friday 13 February 2015

Cara mengawal tekanan darah tinggi

Baru-baru ini salah seorang kawan baik saya telah disahkan mempunyai tekanan darah tinggi. Patutlah dia ambil cuti beberapa hari dan pening sokmo - kalau bahasa orang Kelantan lah. Rupa-rupanya dah ada darah tinggi...mana tak nya dia makan memang selalu and almost every weekend mesti ada sup kambing lah...sup lembu lah...yang freshly from market tu kan kadang-kadang orang tua kata daging tu lah yang boleh sebabkan darah tinggi compared tu frozen meat... Eh yeke?

Teringat seorang kawan baik saya yang lain katanya kalau dah terkena dengan penyakit ni...dah tak boleh nak buat apa...so pesannya jagalah diri kita sebelum terkena....

Bagaimana untuk mengelakkan diri daripada tekanan darah tinggi:


1. Buat pemeriksaan tekanan darah secara tetap 2 kali setahun.
2. Kurangkan garam dalam makanan.
3. Banyakkan buat aktiviti fizikal supaya aktif.
4. Kekalkan berat badan normal.
5. Jangan merokok dan ambil alkohol.
6. Jauhi stress.

Untuk pengetahuan anda Shaklee turut mempunyai makanan tambahan khas untuk membantu mengawal tekanan darah tinggi. Alhamdulillah telah terbukti dapat membantu ramai mengawal tekanan darah tinggi.
set darah tinggi shaklee
Ia terdiri daripada:

1. Garlic - mempunyai khasiat allisin yang sangat baik untuk membantu pengadaran darah. Setiap tablet mempunyai 500mg khasiat bawang putih. Selain itu ia membantu meningkatkan sistem pertahanan badan.

2. Omega Guard - membantu membakar lemak untuk mengelakkan obesiti yang merupakan salah satu punca tekanan darah tinggi.

3. Lecithin - merupakan soya yang membantu meningkatkan keupayaan sistem saraf dan merendahkan kolesterol dalam darah.

4. Alfalfa Complex - membantu mencuci darah untuk mengelakkan penyakit jantung, strok dan darah tinggi

Sila view video di bawah untuk pengalaman seorang lelaki ini menurunkan tekanan darah nya dengan vitamin Shaklee.


Ubat Darah Tinggi? Apa Laki Ni Buat Untuk Turunkan Tekanan Darah from iReach HD on Vimeo.

Untuk info lanjut sila contact saya
ZILA 019 5592717

No comments:

Post a Comment