Saturday, 25 April 2015

Tour Guide yang patut bersama anda di Melbourne!

Merancang percutian sebaik-baiknya adalah sangat penting apabila bercuti. Apa yang biasa kita plan? Tempah flight, tempat tinggal , duit belanja makan, shopping, souvenirs untuk family and frenz dan macam-macam lagi senarai from A to Z.

Recently saya dan family telah berpeluang bercuti ke negara cik kangaroo. Alhamdulillah syukur nikmat Allah bagi. So ramailah family members and frens tanya siapa yang bawa kami jalan-jalan tour di sana- to be specific in Melbourne. Actually boleh saja naik public transportation di sana – ada tram, tren, cab. Tram macam tren jugak tapi share jalan dengan jalan raya kereta. Haa….first time saya tengok memang kagum lahh because they all kena always alert. Kalau saya yang drive memang fail lah…hehe…Tram kat city memang free naik and turun kat mana-mana station- it’s free, free & free okay. Naik tren pun tak mahal. Sempat naik 2 kali pergi balik.



Yang waktu lain jalan-jalan dengan one of my student – the best  private tour guide we ever had! His name is Fauzan: nickname is Poje used to be my student 8 years ago. Poje memang selalu & selalu & banyak kali bawa rombongan especially from Malaysia untuk private tour di Melbourne. Rumah kedua Poje is Great Ocean Road and rumah ketiga dia is Philip Island! Hahah…nak describe yang dia memang selalu bawa tourist…dari VVIP, VIP, artis, rombongan sekolah rendah (whatttt???darjah-darjah dah pergi oversea?Huhu), rombongan sekolah menengah …rakyat kebanyakan termasuklah cikgu dia ni..hehe… Alhamdulillah rezeki anak muda belajar di negara orang…

His character tak berubah pun dari dulu zaman belajar sampai sekarang..always be nice to other people..layan je karenah cikgu dia ni hehe..(perhaps dia nak balas jasa cikgu ni yang ajar dia Fizik and dapat A SPM haha- just kidding). I know he is a good boy and strongly belief others would say the same. Lagipun dia tak berkira sangat asalkan kita puas hati. 

So kalau anda nak visit Melbourne bolehlah contact his number +61 406 050 339 (aussie number, whatsapp free saje). And kena book untuk private tour dengan Poje seawalll yang boleh sebab his schedule memang tight…tambahan pulak school holiday. once dah book flight ticket terus contact dia jugak okay…





3 comments:

  1. Aww... so sweet teacher... tq for the review... hehehe..

    ReplyDelete
  2. FauzanPoje ada lagi ke buat private tour ni? klu ya kmi nak survey nak ke Melbourne bulan depan. klu ada email deh n_hida@yahoo.com

    ReplyDelete
  3. hi masih dia lagi ke jadi tour guide ..masih pakai no yang pernah puan advertised tu ke..tq

    ReplyDelete